Radno vrijeme PON - PET: 7:00 - 20:00
J.J. Strossmayera 6, 31000 Osijek Posjetite nas

FFOS biciklijada 2023.

U nedjelju, 16. 4. 2023. održat će se tradicionalna FFOS-ova biciklijada na ruti Osijek – Kopački rit. Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom I ja želim čitati, a u njoj mogu sudjelovati svi zainteresirani studenti, nastavnici, knjižničari i građani.

Suorganizatori su ovogodišnje biciklijade Filozofski fakultet u Osijeku, Klub studenata informacijskih znanosti „Libros”, Poliklinika SUVAG Osijek, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek, Društvo knjižničara Slavonije, Baranje i Srijema te osječki ogranak Hrvatskog čitateljskog društva.

Polazak je u 9.00 sati s parkirališta Filozofskog fakulteta (L. Jägera 9), a povratak se planira oko 12.00 sati. Ruta nije zahtjevna (vozi se bentom uz Dravu) te ju mogu svladati i osobe koje ne bicikliraju redovito. Osobe mlađe od 18 godina trebaju imati pratnju, a za sudionike mlađe od 16 godina obvezno je nošenje zaštitne kacige. U slučaju lošeg vremena biciklijada se odgađa za neki povoljniji vikend.

Udruga Sport za sve osigurala je određeni broj bicikala za sudionike koji nemaju vlastiti bicikl. Prijava za sudjelovanje nije potrebna, no ako želite rezervirati bicikli ili imate neko dodatno pitanje, možete se obratiti e-poštom na biciklijada@ffos.hr.